20.06.2022.

PUTOLOV

Putolov je set igara za djecu i odrasle nastao 2021. godine suradnjom Medijacijskog centra “MSvijet” i udruge “Klikeraj” tj. autora Josipe Mamužić i Ivana Alagića.

Putolov nije igračka, nego set od tri igre i desetak aktivnosti predviđenih za igranje uz vođenje odrasle osobe ukoliko su igrači maloljetni. Putolov je namijenjen školama i pojedincima koji rade s djecom, mladima i odraslima na razvoju kreativnosti i socijalnih kompetencija, posebno u području miroljubivog rješavanja sukoba i problemskih situacija.

MSvijet je u ovom prvom koraku izdao 40 setova koje smo velikim dijelom već distribuirali našim suradnicima. U svojoj biblioteci imamo pet setova koje smo namijenili posudbi. Ukoliko ste zainteresirani, slobodno nam se javite mailom na medijacija@medijacija.net. Svakog PRVOG PONEDJELJKA u mjesecu, ili po dogovoru, stojimo na raspolaganju za pomoć kod korištenja seta i planiranja aktivnosti. Potrebno se najaviti barem četiri radna dana ranije kako bismo na vrijeme osigurali prostor. Maksimalan broj osoba je osam.

Prve povratne informacije su vrlo ohrabrujuće čemu u prilog govori i da se set već volonterski prevodi na dva strana jezika zahvaljujući želji da se igre koriste i na vlastitiom materinjem jeziku. Zahvaljujemo se Ekumenskoj inicijativi žena hrvatske iz Omiša (www.eiz.hr) koja je financijski podržala izradu ovog bogatog seta igara i aktivnosti.

Više članaka

Medijacijski centar "MSvijet"

Cvjetkova 32, 31000 Osijek

+385 95 837 52 71

medijacija@medijacija.net

Voditeljica Izvršnog tima: Sonja Kersten