09.01.2023.

Putolov

Putolov je set igara za djecu i odrasle namijenjen razvoju kreativnosti i socijalnih kompetencija. Nastao 2021. godine suradnjom Medijacijskog centra “MSvijet” i udruge “Klikeraj” tj. autora Josipe Mamužić i Ivana Alagića.

Putolov nije igračka, nego set od tri igre i desetak aktivnosti predviđenih za igranje uz vođenje odrasle osobe ukoliko su igrači maloljetni. Više o Putolovu možete pročitati u Uvodu koji je sastavni dio seta.

Putolov sadrži Uvod i Upute za vođenje igara i aktivnosti, četiri igrače ploče, 16 pijuna, dvije kockice, 129 kartica razvrstanih u 4 kategorije (emocije, potrebe, predmeti, karakteristike) te 50 kartica različitih problemskih situacija. Pripremili smo i 4 različita primjera za igru Toranj te 18 poluispunjenih primjera za istu igru koji se mogu koristiti za najniži uzrast. Tu su još i 30 drvenih kocaka, 1 klackalica, 2 piši-briši markera i jedna ručno šivana torba. Svaka torba je drugačija, šivana od restlova materijala i doniranih zipera ili dugmadi.

Snimili smo kratki video prilog o Putolovu u kojem možete vidjeti Zehru Delić, Kristinu Krulić, Josipu Mamužić, Saru Krstanović i Sonju Kersten, koje su isprobale i koriste Putolov u svom radu.

Više članaka

Medijacijski centar "MSvijet"

Cvjetkova 32, 31000 Osijek

+385 95 837 52 71

medijacija@medijacija.net

Voditeljica Izvršnog tima: Sonja Kersten